آریکولار ایمپلنتیشن طب سوزنی چیست ؟

روشی مدرن از طب سوزنی گوش است. این روش درمانی ابداع متخصصین آلمانی است و جزء جدیدترین روشهای طب سوزنی در جهان می باشد. هم اکنون بسیاری از مردم اروپا از نتایج عالی اسن روش برخوردارند و دامنه آن به آمریکا نیز سرایت کرده است.فعلا در قاره آسیا اینروش درمانی فقط در ایران انجام می شود.

آریکولار ایمپلنتیشن چطور انجام می شود ؟

این روش که برای درمان و کنترل بیماری های صعب العلاج به وجود آمده است نیاز به یک اسکن تشخیصی دقیق از گوش بیمار دارد. در واقع این همان طب سوزنی گوش است که به این شکل مدرن درآمده است. بعد از اسکن دقیق و یافتن تمام نقاط مبتلا توسط متخصص این روش ، با دقتی خاص مهمترین نقاط از بین تمام آنها انتخاب می شوند. در نهایت نیز نوبت به کاشت ایمپلنت روی این نقاط مبتلا می رسد.

دقت نقاط تشخیص داده شده چقدر است ؟

دقت تشخیص بسیار بالاست. چرا که پزشک ابتدا به وسیله شرح حال گیری دقیق ومعاینات لازم و نیز بررسی آزمایشات و تصویربرداری های قبلی بیماران یک طرحدرمانی را می چیند. سپس بر اساس این بررسی ها به یک نقشه درمانی بر اساس طب سوزنی گوش می رسد. در اینجا نقاط مشخص شده در این نقشه اولیه را بررسی می کند و همه آنها را علامت می زند . در نهایت با مقایسه تمام این نقاط مهمترین و فعالترین آنها را انتخاب می نماید.

پزشک طب سوزنی

در این روش طب سوزنی چند جلسه درمانی لازم است ؟

این یک روش تک جلسه ای در طب سوزنی است. در واقع با این انتخاب دقیق نقاط معمولا بیماران نتیجه لازم را از کاشت گوش خواهند گرفت. البته در بازه های زمانی بعدی بیماران مورد ارزیابی دقیق و معاینه قرار می گیرند. این ارزیابی ها به صورت یک ماه و نیم بعد ، سه ماه بعد ، شش ماه بعد و یک سال بعد انجام خواهند شد.در صورتی که نتایج کاشت اولیه رضایت بخش باشد نیاز به کار اضافی نیست ، اما در صورت نیاز اقدام به ترمیم آریکولارایمپلنتیشن اولیه خواهد شد. به این صورت که نقاط جدیدی به این نقاط اولیه اضافه خواهند شد.

آیا با داروهای بیمار تداخل ایجاد نمی شود؟

خیر. این یک روش تعادلی است. بیمار داروهای خود را زیر نظر متخصص مربوطه ادامه می دهد.به تدریج و با بهبودی او توسط آن متخصص داروها کاهش می یابد. دقیقا به همی علت ممکن است نقاط جدیدی فعال شوند که روی آنها نیز کاشت انجام خواهد شد.

چند نوع کاشت وجود دارد؟

دو نوع کاشت گوش وجود دارد:

نوع اول تمپلنت نام دارد که برای کاشت نیمه دایمی استفاده می شود. تمپلنت از جنس نوعی گلیکوپروتیین فشرده است و بعد از 18 ماه جذب بدن می شود. این نوع کاشت در بیماری هایی انجام می گردد که ممکن است بهبود کامل بیابد. مثلا در سردرد ، ترک اعتیاد ، فیبرومیالژیا ، آلرژی و …

نوع دوم ایمپلنت نام دارد که برای کاشت دایمی استفاده می شود. ایمپلنت از جنس تیتانیوم است و تا آخر عمر در جای خود باقی می ماند. این نوع کاشت در بیماری هایی است که باید تا آخر عمر کنترل شوند. مثلا در چاقی های شدید ، پارکینسون ، سندروم پای بیقرار ، افسردگی ، وسواس و …

 

آیا از این روش عوارضی دیده شده است ؟

این ایمپلنت ها ساخت کشور آلمان است ، دو بار استریل شده ، از موادی تهیه شده که احتمال آلرژی و التهاب در آنها بسیار ناچیز است. تا کنون نیز مورد خاص آلرژی و عفونت از آنها گزارش نشده است. در صورت شک به عفونت نیز می توان آنها را بیرون آورد.وجود ایمپلنتها تداخلی با انجام ام آر آی و سایر تصویربرداری ها هم ندارد.

مزیت این روش چیست ؟

اولا در بیماری های صعب العلاج که نیاز به درمان طب سوزنی مکرر و استفاده از دارو دارند، مراجعات بیمار و مصرف داروهای او کاهش می یابد و بنابراین هزینه های طب سوزنی و دارویی به شدت کاهش خواهد یافت. ثانیا به علت وجود دایمی ایمپلنت ها ، نقاط بهتر تحریک خواهند شد. ثالثا بر اساس تحقیقات در آلمان دیده شده که وجود سوزن زیر پوست(طوری که پوست روی آن را بپوشاند) از زدن سوزن روی پوست بسیار قدرتمندتر عمل می کند.(بیمارانی که نتایج فوق العاده طب سوزنی را دیده اند می توانند حدس بزنند که نتایج وقتی از طب سوزنی معمولی و مقطعی به مراتب بهتر است یعنی چه)

این روش در چه بیماری هایی کاربرد دارد؟

به طور کلی در تمام بیماری هایی صعب العلاج و مزمن که نیاز به درمان طولانی مدت (بیش از یک سال) دارند این روش قابل انجام است.

برخی بیماری های قابل درمان :

بیماری های اضطرابی مثل : ترس ، حملات پانیک ، وسواس ، اختلالات روان تنی و …

آلرژی تنفسی ، کهیر و اگزما ، آسم ، نورودرماتیت

فلج عصب صورت یا فلج بلز

نورالژی تریژمنال

بی اشتهایی عصبی ، پرخوری عصبی ، چاقی شدید

بیماری های التهابی روده مثل کولیت اولسروز و کرون

روده عصبی یا IBS

فشار خون بالا و پایین

بیماری ALS و MS

انواع سردرد و میگرن

تحلیل شبکیه چشم (تحلیل ماکولا)

علایم یایسگی

صرع و تشنج های مقاوم

آنورکسی نوروزا

بیماری AS یا اسپوندیلیت انکیلوزان

پارکینسون

بیماری RLS یا سندروم پای بیقرار

انواع بیماری های روماتیسمی ( نقرس ، آرتریت روماتویید، شوگرن و …)

درمان درد(هر نوع درد)

تخمدان پلی کیستیک

پسوریازیس

اختلالات میل جنسی و نعوذ

بی اختیاری ادراری

سرگیجه و وزوز گوش

اختلالات گفتاری و صدا

ترک سیگار و ترک اعتیاد به الکل ، مواد مخدر ، قرص ، شیشه و …)

اختلالات خواب(کم خوابی ، پر خوای و بدخوابی)

اندومتریوز

انزال زودرس و اختلالات اسپرم

فیبرومیالژیا

آسیب های مغزی و نخاعی

سکته مغزی

بیش فعالی

فلج مغزی